RESTON RESIDENCE

Elegant and Modern

Situated on beautiful Lake Audubon in Reston, VA, this stunning multi-level townhouse is a gem. The client was ready for a lighter, fresher and minimized look. A balance was to be struck between retaining current furnishings and the introduction of new furnishings which would impact the design.

 

LIVING ROOM

Open and Inviting

The traditional warm primary color scheme was upgraded to a cooler, neutral warm grey shell with a soft white trim color replacing the prior harsh white. The color palette is based on natural neutrals inspired by coastal hues. Accent colors used are soft blue-greens with a touch of Pantone Color of the year, Rose Quartz for softness. The cherry wood flooring was resurfaced and treated with 3 coats of durable zero VOC varnish. Patterned, textured Savafieh area rugs from Turkey complete the look.  Furnishing upholsteries are in natural linens and silk blends with silk velour throw pillows providing a rich change in texture.  An existing green marble fire surround was given a facelift with black slate by Mantels Direct. In the living room, custom cabinetry in paint grade was refinished in a Sherwin Williams neutral gray and glass shelving, a mirrored backing, lighting and new hardware in brushed nickel installed. The large recess above the fireplace was enclosed and electronic equipment custom-fitted in the space. The client's existing artwork was relocated and select pieces given a fresh new look by reframing to blend with the new color scheme.

 

LIVING ROOM GALLERY

 

DINING SPACE

Restored Update

The beautiful cherry wood dining room suite was refurbished locally and the chairs upholstered in Drexel Heritage Linen. The dining area is illuminated with a Possini mirrored light fixture to echo the fabric motif on the chairs. An oil-rubbed bronze framed mirror brings the outside in and is flanked by candle sconces in the same metal. The client's existing artwork was rehung and some re-framed to blend with the new colors.

 

DINING SPACE

 

WORK SPACE

Added Functionality

An empty recess within the dining area was transformed into a small workspace with Quartz worktop and cabinet for storage.

 

CABINETRY

Optimization

Existing Paint-Grade cabinetry was given a new neutral shade and new hardware. A mirror and glass shelving was added for light reflection.

 

PRESENTATION

As with every Studio D design project, our client was presented with a Mood Board to establish concept, style and color scheme. Furniture boards follow for every individual space. Here we include a board with Before images.

 

7033801902

©2019 by Studio D Interiors, LLC. Proudly created with Wix.com